Felsőtárkány - 2013

Már nagyon várjuk, hogy nyáron ismét együtt töltsünk egy hetet a Csalit–NNI táborban. Idei táborunk helyszíne Magyarország egyik legszebb táján, a Bükki Nemzeti Park peremén, Eger szomszédságában lévő Felsőtárkány. A hegyvidéki szállodakomplexum egy gyönyörűen gondozott 3,5 hektáros parkban terül el.

A 2013-as év a víz és a keresztény zene éve, ezért a táborban ezeket a témákat szeretnénk tartalommal megtölteni. Interaktív és izgalmas tanításokkal, beszélgetésekkel várunk minden korosztályt: kicsitől az idősekig. Az eddigi táborainkban mindenki felejthetetlen élményekkel gazdagodott. Biztosak vagyunk benne, hogy te is jól fogod érezni magad közöttünk. Sok közös tábori élmény van már mögöttünk: 2011-ben házilag készítettünk fagyit, 2012-ben rész vehettünk egy olyan túrán, melyről résztvevői azóta sem tudják eldönteni, hogy eltévedtek-e vagy sem. Emlékezetes volt még 2012-ben a bátorság próba, amikor a fiatalok az éjszakai erdő sötétjében tettek egy kalandos és ijesztő utat.

Ha nem akarsz kimaradni a sok jóból, jelentkezz, és töltsük együtt a 2013-es Csalit–NNI tábort! Akár fiatal vagy, akár idős, számítunk rád. Minél színesebb a korosztály, annál gazdagabb a táborunk!

Hogy milyen volt a 2013-as Csalit-NNI tábor? Röviden összegezve: nagyon jó. Aki pedig a hosszabb beszámolóra kíváncsi, olvasson tovább. Idén visszatértünk arra a helyre, ahol 2011-ben is voltunk. És bár úgy tapasztaltuk, hogy a szakács nem ugyanaz volt, mint két éve - sajnos -, de a táborhely még mindig ugyanaz a szép hely, ami anno volt: egy szép, nyugalmas hely az erdő közepén. Illetve nyugalmas egészen addig, míg mi meg nem érkeztünk a gyerekekkel és fiatalokkal az élen, hogy sok-sok énekléssel, beszélgetéssel és nevetéssel megtöltsük ezt a helyet.

A 2013-as Csalit-NNI a "Vízhang" címet viselte, témája az élő víz és a zene volt. (Idén az egyházkerületben az egyházi zene évét ünnepeljük.) Minden áhítat, és a legtöbb hitfoglalkozás a víz témaköré épült. És bár mindegyik hitfoglalkozás jó volt a maga nemében, talán igaza volt az iskolás csoportnak (10-12 évesek), amikor azt mondták, hogy nekik volt a legjobb, mivel ők szinte mindennap készítettek valami finomságot (gyümölcssalátákat), amit óra alatt megettek. (Talán jövőre ezt a felnőtteknél is be kéne vezetni.) A hét végére remélhetőleg nem csak az iskolások ették tele magukat, hanem mindenki jólesően teleitta magát az élet vizéből. Valaki így fogalmazta meg, ami vele a héten történt: "Nem tudtam, hogy szomjas vagyok. Köszönöm, hogy ráébredhettem."

Sportban idén sem volt hiány, úgyhogy foci, röpi, ping-pong és tollas is sorra került a héten, sőt, mindegyikből bajnokságot tartottunk. És ha már bajnokság, volt még egy verseny, ami talán nekünk magyaroknak, a legkedvesebb "sportág": a főzőverseny. Öt szakács indult a rajtvonalnál, és mindegyik célba ért a szurkolók nagy örömére. Aznap este senki nem panaszkodott arra, hogy éhes.

Jó volt újra egy hetet együtt tölteni barátokkal, gyülekezetekkel. Az egyik táborozó azt mondta: "A Csalit tábor számunkra mini-mennyország volt: minden gyülekezetből találkozni egy hétig testvérekkel, együtt ébredni, étkezni, imádkozni, jókat beszélgetni. A legnagyobb áldás az, hogy minden gyülekezetből együtt voltunk testvérekkel." Találkozunk jövőre is a mini-mennyországban. Addig is, jó képnézegetést és nosztalgizást!


Galéria